dimecres, 26 de desembre del 2007

BONES FESTES A TOTS I TOTES

Les festes de Nadal poden provocar importants trastorns de salut tant físics com psíquics. La Societat Catalana de Medicina Familiar alerta que cada any per aquestes dates s'incrementen les consultes per descompensacions metabòliques arran dels excessos amb els àpats. La situació pot tenir greus conseqüències en el cas de malalts crònics perquè es relaxen davant les recomanacions mèdiques.
Les festes de Nadal també poden afectar la salut psicològica i emocional. L'absència de persones estimades que han mort i les males relacions familiars agreugen les crisis. Les qüestions econòmiques també poden ser un factor determinant. Les persones més vulnerables són les que viuen soles, les famílies monoparentals i darrerament s'ha detectat que també afecten molt la població immigrant.

dilluns, 24 de desembre del 2007

divendres, 21 de desembre del 2007

dijous, 20 de desembre del 2007

dimarts, 18 de desembre del 2007

Una estona de programa "de bon matí"


de bon matí

9:20h

dimarts, 18 de desembre de 2007

Avui una bona estona de programa, per escoltar el Pep Isern i el món de la Televisió, Joan Garola i les medicines alternatives i un especial "cartellera" per parlar de les nominacions dels Goya 07, tot això, avui durant els 43 darrers minuts de programa.

dissabte, 15 de desembre del 2007

Sant Joan de la Creu segons el "de bon matí"




de bon matí

8:25h

divendres, 14 de desembre de 2007


El divendres 14 de desembre trobem en el Santoral la festivitat de Sant Joan de la Creu un dels mistics de l’església per això hem preparat, aquest petit espai dedicat a Sant Joan de la Creu, reformador de l’ordre carmelita i doctor de l’església

divendres, 14 de desembre del 2007

Cartellera cinematogràfica


de bon matí

9:45h

divendres, 14 de desembre de 2007

Avui son cinc les estrenes de cinema a casa nostra, entre totes elles, destaquem: Deseo, peligro

El realitzador Ang Lee torna a canviar de registre. Després del polèmic Brokeback Mountain (2005) o d'haver dirigit l'èxit Tigre y dragón (2000) aquest taiwanès establert als Estats Units des de fa uns anys presenta un film que recorda la seva etapa en la que va saltar al primer pla de la fama internacional.

En plena Segona Guerra Mundial i amb el Xangai ocupat pels japonesos, una espia xinesa (Tang Wei) rep la missió d'infiltrar-se entre els alts càrrecs de l'exèrcit japonès i els seus col·laboradors. De la relació entre l'espia i un col·laborar dels ocupants (Tony Leung) neix una calenta història de sexe i passions al límit. La parella es despulla emocionalment davant la càmera.

Pere Rius i el Nadal vol 2


de bon matí

8:20 h

divendres 14 de desembre de 2007

dimecres, 12 de desembre del 2007

dilluns, 10 de desembre del 2007

David Llambrich, postals del cap de setmana, postals del pont.




de bon matí

8:45h

dilluns 10 de desembre de 2007

Cada dilluns al matí ens visita el David LLambrich per presentar-nos una postal radiofònica del cap de setmana, aquest dilluns ens fa cinc cèntims del llarg pont de la Purísima i del seu viatge, a Euskadi.

dijous, 6 de desembre del 2007

Cartellera cinematogràfica





de bon matí

9:45h

dimecres 05 de desembre de 2007

Aquesta setmana, les estrenes cinematogràfiques s'avancen a dimecres amb motiu del pont. Moltes són les novetats que destaquen als cinemes, que ja comencen a notar la proximitat del Nadal però que ofereixen d'altres arguments a tenir en compte entre ells l'estrena destacada per aquest bloc:

Quan la mort és a prop, l'ésser humà passa comptes del que ha estat la seva vida. En aquest capvespre vital es troba la protagonista del film El Atardecer, el segon que signa Lajos Koltai L'hongarès, reconegut principalment com a prestigiós director de fotografia, fa el salt a Hollywood en aquest segon projecte sense abandonar les adaptacions de novel·les. Si en aquella primera afrontava amb èxit el repte de dur a la gran pantalla Sin Destino, del Nobel de Literatura Imre Kertész, ara escull una altra novel·la, en aquest cas el bestseller nord americà Pasión al Atardecer, de Susan Minot.

dimarts, 4 de desembre del 2007

Espai de salut amb Joan Garola



de bon matí

9:45h

dimarts 4 de desembre de 2007


Avui el Joan Garola ens parla de la PNL

La PNL va ser dissenyada i creada per J. Grinder (lingüista) i R. Bandler (matemàtic i psicoterapeuta) amb l'objectiu de fer explícits els comportaments d'excel·lència humana. En el seu primer treball “La estructura de la magia” (1975-1976) van identificar els patrons verbals i comportamentals dels terapeutes Fritz Perls (creador de la Gestalt) i Virginia Satir (iniciadora de la teràpia familiar). Més endavant, van examinar els patrons comunicacionals del Dr. Milton erickson, famós psiquiatra especialista en hipnosi clínica. Com a resultat d'aquests treballs inicials, Bandler i Grindler van sistematitzar les seves tècniques de modelatge amb el nom de Programació Neuro Lingüística per simbolitzar la relació entre el cervell, el llenguatge i el cos.

PNL és una escola pragmàtica del pensament que es dirigeix cap als molts nivells d'experiència que estan implicats en l'ésser humà. PNL és un procés multidimensional que implica el desenvolupament de la capacitat i de la flexibilitat del comportament, el pensament estratègic i una comprensió dels processos mentals i cognitius que hi ha per damunt del comportament (creences, identitat?). PNLA proporciona les ferramentes i habilitats pel desenvolupament dels estats d'excel·lència personal, però també permet la comprensió de com es produeixen les creences i pressuposicions sobre com són els éssers humans, en què consisteix la comunicació i sobre com és el procés de canvi en tot això. En un altre nivell, la PNL treballa sobre el descobriment d'un mateix i sobre la nostra identitat com a persones. També crea un marc per a la comprensió de l'experiència espiritual de l'ésser humà, que arriba més enllà.

dilluns, 3 de desembre del 2007

1-D Catalunya diu prou, reportatge.




de bon matí


dilluns 3 de desembre de 2007


8:10h

Som una Nació i diem PROU!

Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures
Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de transport a Catalunya dependents de l’Estat Espanyol, la Plataforma pel Dret de Decidir i les entitats adherides a la mobilització considerem que:
- És l’hora que s’acabi el maltractament sistemàtic i continuat a la societat catalana. El menyspreu i el passotisme amb que la ministra espanyola Magdalena Álvarez tracta una qüestió importantíssima per al benestar dels catalans i catalanes ha de tenir com a resposta la mobilització popular.

- Els catalans i catalanes tenim el dret de decidir quin model nacional d’infraestructures i de mobilitat volem. Cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a les necessitats i les decisions de la ciutadania del nostre país, pensada i al servei dels interessos centralistes de l’Estat Espanyol. El dèficit inversor, un sistema de finançament injust i l’espoli fiscal són, en aquest sentit, els principals elements que ens porten al carreró sense sortida d’uns serveis i unes xarxes públiques d’ínfima qualitat. Volem decidir i gestionar les nostres infraestructures.
- La definició d’aquest model de xarxa d’infraestructures ha de ser autocentrat. S’ha de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Els darrers 15 anys el servei de rodalies de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de 64 a 115 milions d’usuaris sense modificar la infraestructura ferroviària, que s’ha degradat. Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han destinat pràcticament de manera exclusiva a un macroprojecte ambientalment agressiu i que no ens connectarà ni amb Europa ni amb l’Eix Mediterrani, el TAV. No s’han potenciat, adequat ni modernitzat les línies de Regionals existents per crear una veritable malla ferroviària de qualitat a tot el país.
- Tenim una xarxa viària, especialment la secundària, deficient i més d’un terç dels peatges de tot l'Estat.
- Les infraestructures aeroportuàries, peça clau per al desenvolupament nacional en el context global, han d’estar gestionades des del territori i no al servei, de nou, d’un sistema centralitzat al servei d’un únic aeroport de primera, Barajas.
- El model de mobilitat i la xarxa viària i d’infraestructures que reivindiquem ha d’estar al servei i a l’interès general de les ciutadanes i els ciutadans de tota Catalunya i amb criteris d’equilibri territorial. La societat es mereix un servei de transports públics de persones i de mercaderies de qualitat i de proximitat.

En aquest sentit des de la societat civil catalana reclamem:
- La solució immediata, per dignitat nacional, del desgavell de les infraestructures actualment en execució i la priorització de les inversions i els recursos per al bon funcionament de les rodalies de RENFE.
- Un nou sistema de finançament per a Catalunya just i transparent que permeti conèixer les balances fiscals i gestionar adequadament les infraestructures; de manera immediata, el compliment dels compromisos en matèria d'inversió de l'Estat a Catalunya.
- La capacitat de decidir des de casa nostra sobre qualsevol planificació, licitació, priorització i execució de l’obra pública i de la xarxa de transports i infraestructures en general que ens afecti, sempre des d’una perspectiva nacionalment autocentrada i ambientalment sostenible.

- Exigim que es prioritzi la seguretat de les persones treballadores i usuàries, com també que se satisfacin les pèrdues econòmiques particulars i empresarials ocasionades pel desgavell de Rodalies i s’agilitin els mecanismes d’informació, de reclamació i de devolucions a les persones afectades.

- En definitiva, el dret de decidir el model de país que volem construir, i les condicions per exercir-lo.

Per totes aquestes raons i, de manera especial:

EXIGIM EL TRASPÀS DE LA XARXA DE TRANSPORTS I D'INFRAESTRUCTURES A LA GENERALITAT DE CATALUNYA

EXIGIM LA PUBLICACIO DE LES BALANCES FISCALS ENTRE CATALUNYA I L'ESTAT ESPANYOL

EXIGIM QUE LA GENERALITAT DE CATALUNYA RECAPTI I GESTIONI TOTS ELS NOSTRES IMPOSTOS

dissabte, 1 de desembre del 2007

Cartellera cinematogràfica




de bon matí


divendres 30 de novembre de 2007


9:46h


Sis estrenes sis, aquesta setmana a les cartelleres cinematogràfiques de casa, entre elles la més destacada, és: "Canciones de Amor en el Lolita's Club", del director Vicente Aranda que s'ha convertit en l'adaptador oficial de l'obra de l'escriptor Juan Marsé. Després de Si te dicen que caí, La muchacha de las bragas de oro i El amante bilingüe, el director adapta la darrera novel•la de l'autor del Guinardó, Canciones de Amor en el Lolita's Club, una història ambientada en els baixos fons de la perifèria barcelonina.