divendres, 22 de juliol del 2011

Dies de ràdio



Un programa de ràdio molt especial el dia de les eleccions municipals #reus22m.
Escolteu si voleu a: diumenge 22 de maig del 20011
                                Punt 6 Ràdio

El comiat de Jordi Aspa i Beth Miralta del Trapezi de Reus

Entrevista realitzada al "de bon matí"  de  Punt 6 Ràdio i també al  reus digital.cat  el mes de maig del 2011.
La quinzena edició del Trapezi ha estat l'última dirigida per Jordi Aspa i Beth Miralta, que han decidit deixar el festival per motius professionals, ja que volen dedicar-se a la seva companyia.
En l'entrevista, Jordi Aspa i Beth Miralta emplacen als responsables polítics a què "reflexionin bé" sobre el futur del Trapezi, i no amaguen les seves afeccions per deixar un projecte "tan important" després de quinze anys.
En aquest vídeo ens parlant dels records i les sensacions dels directors artístics del Trapezi, i del seu futur artístic.

dijous, 21 de juliol del 2011

Un dia sense riure és un dia perdut

Entrevista realitzada al "de bon matí"  de Punt 6 Ràdio i també al reus digital.cat el mes d'abril del 2011.
Tortell Poltrona  tornava a pujar a l'escenari d'un teatre amb l'estrena al teatre Bartrina de 'Grimègies', un monòleg en què Jaume Mateu parla de la mort i dels relleus vitals i generacionals des d'un punt de vista còmic. De fet, Mateu assegura que la feina dels pallassos és fer riure dels tabús, i la mort "és el més gran de tots".
Per aquesta ocació, Tortell Poltrona va reunir gran part de la seva família artística, amb el suport a escena de Claret Papiol i l'ajuda d'altres pallassos i professionals de reconeguda trajectòria com Pepe Viyuela, Chacovachi o Arcadi Oliveres. També destaca la col·laboració artística del reputat director teatre Mario Gas.
D'altra banda, Tortell Poltrona ens parla de les dificultats que encara posen els ajuntaments catalans per a la realització d'espectacles de circ i ha reclamat que hi hagi una normativa general i més clara.
Poltrona considera que molts consistoris "es protegeixen contra el circ" i aprofiten les diverses normatives locals per imposar fiances i multes. Tot i això, l'última gira de 'Circ Cric' va tenir més de trenta-dos mil espectadors. Tortell Poltrona també ens fa cinc centims de l’ONG Pallassos sense fronteres i les noves accions arreu del món de l’entitat fundada per ell mateix.

La passió teatral del Jaume Amenós

Entrevista al president del Bravium Teatre, Jaume Amenós. Enguany es compleix vint-i-un anys de la seva tasca al capdavant de l'entitat cultural. El Jaume ens parla del present i del futur del Bravium Teatre, i de tot el que representa a Reus aquesta entitat que ha sabut obrir-se a la ciutat.

dimarts, 19 de juliol del 2011

Aeroport de Reus, gestió des del territori (vídeo resum)

Personalitats del món acadèmic, social, sindical i empresarial de la demarcació van aplegar-se el dimecres 13 de juliol al Palau Bofarull per reclamar "el traspàs de competències per poder planificar i executar la política comercial i de màrqueting de l'Aeroport de Reus d'una manera autònoma i eficient". Aquest punt del manifest recull la convicció que des del territori, "amb una combinació entre sector públic i privat", és des d'on es podrà gestionar de forma més adequada la instal·lació aèria.

Darrer Programa de la temporada (especial Punt 6 Ràdio)






Aixi de bé acomiadàvem la temporada de ràdio d'enguany: Punt 6 Ràdio 28 de juny del 2011

Xerrada d'Arcadi Oliveres a l'acampada dels 'indignats' de Reus

El professor d'Economia de la UAB i president de Justicia i Pau, Arcadi Oliveres, va realitzar una xerrada als 'indignats' presents a la plaça del Mercadal durant el darrers dies del mes de maig
A la xerrada, que va rebre la presència de més de 500 persones, es va parlar sobre la indignació present a la ciutadania i l'especulació, un dels factors més importants de la crisi actual, segons el professor. Va indicar dades sobre l'especulació, la qual mou quaranta vegades més capital que el comerç global i que no hi ha cap autoritat mundial que es dediqui a controlar-la. Arcadi Oliveres va posar exemples de grans especuladors i d’entitats financeres implicades.
El president de Justícia i Pau va fer també una preu explicació de les causes de la crisi econòmica i financera actual amb les hipoteques brossa i les aseguradores, així com dels processos mercantils internacionals. Oliveres va criticar a Reus, els ERE que apliquen les empreses amb generen beneficis econòmics, i va ressaltar la importància dels immigrants en el context econòmic català i espanyol.



Reus Viu el Vi

Recull de valoracions d'alguns protagonistes de la tercera fira Reus Viu el Vi. Distribuidors i representants de cellers parlen dels seus productes i opinen sobre les denominacions d'origen que integren el territori d'abast de la Cambra de Comerç de Reus.





Toni Albà presenta "Brots"

Entrevista enregistrada a Toni Albà en motiu de la presentació a Reus de l'espectacle BROTS. Es tracta d'una obra Interpretada per Toni Albà, Fermí Fernandes, Gerard Domènech i Xavier Macaya, que es poguer veure al Teatre Bravium del 13 al 16 de gener i també del 06 al 08 de maig del 2011. 'Brots' és un espectacle on quatre personatges són posats en situació d'escac permanent, fora de lloc i de joc.




"Mestres, professors i altres educadors" Capítol 9

"Mestres, professors i altres educadors" ofereix una sèrie d'entrevistes en format vídeo de curta durada on es poden conèixer les experiències dels educadors en la realització de la seva feina.

La comunicació entre aquells que formen part de la comunitat responsable de la formació i transmetre coneixements i la societat pot portar a reflexionar sobre el paper en l'educació de tots i la participació activa en el foment social, cultural i el benestar de l'entorn més proper.

'Mestres, professors i altres educadors', testimonis directes dels professionals que viuen l'evolució de la societat davant el seu aprenentatge diari. En aquest novè espai parlem d'integració social i es recullen les impressions de Elisabeth Gavilán, Gemma Garcia i Jenifer Arenales, TIS dels Espais de Benvinguda Educativa de Reus. Un record a la feina feta a les EBE's de Reus.