dijous, 20 de novembre del 2008

Les Jornades de Comunicació tractaran sobre l'estat de salut dels informatius, Internet, l'entreteniment a la televisió i el desplegament de la TDT


Una de les activitats de referència de Punt 6 Ràdio és la celebració de les Jornades de Comunicació a Reus, que enguany arriben a la seva setena edició. Es tracta d'un fòrum obert on es debaten temes relacionats amb el sector: la comunicació local, la societat de la informació, les sortides professionals, la implantació mediàtica, els canvis produïts en el sector, el reconeixement a la trajectòria de determinats mitjans i la benvinguda a d'altres.

Són temes que es debaten en aquesta cita bianual que té lloc la setmana vinent, del 24 al 28 de novembre, al Centre de Lectura de Reus.
Les Jornades estan obertes a tot tipus de públic, encara que desperten especial interès entre els professionals de la comunicació i els estudiants periodisme i comunicació audiovisual.


Programa de les VII Jornades de Comunicació a Reus (2008)

Del 24 al 28 de novembre de 2008

Lloc: Centre de Lectura de Reus


Dilluns 24 de novembre

20:00 h Inauguració de les Jornades de Comunicació a Reus, a càrrec del president del Parlament de Catalunya, Molt Hble. Sr. Ernest Benach.

20:30 h 'Tot el dia informats', xerrada a càrrec del coordinador de Catalunya Informació, Manel Laborda, i del director de Ràdio Nacional d'Espanya a Tarragona, Enric Pujol.



Dimarts 25 de novembre

20:00 h 'Balanç de la trajectòria de TINET', a càrrec del Sr. Enric Brull, director de l'Organisme Autònom de la Diputació de Tarragona.

20:30 h 'La Catosfera'. Reconeixement del Blog Cultural de Catalunya amb motiu de les Jornades.

20:40 h Presentació de la Fundació Espai Català de Cultura i Comunicació (ESCACC), a càrrec del Sr. Àlex Gutiérrez, president de l'ESCACC.

21:00 h. Debat: 'L'estat de salut del periodisme digital', amb representants de l' Agència Catalana de Notícies, Comunicació 21, Reus Digital i Revista Cambrils.


Dimecres 26 de novembre

20:00 h Conclusions sobre la situació dels corresponsals de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, a partir del document sorgit d'una trobada organitzada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC).

20:30 h Debat: 'Les vivències i experiències dels periodistes que treballen la informació al territori'. Intervindran redactors de mitjans de comunicació del Camp.


Dijous 27 de novembre

20:00 h. Presentació del projecte comunicatiu i intercultural 'Mesa de la Diversitat', a càrrec de la consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Sra. Dolors Comas.

20:45 h. Presentació d''Internet a Catalunya' (Informe de la Comunicació de Catalunya), a càrrec dels professors David Domingo (Universitat Rovira i Virgili) i Mercè Díez (Universitat Autònoma de Barcelona).


Divendres 28 de novembre

20:00 h Xerrada sobre 'Entreteniment a la televisió pública', a càrrec del Sr. Oriol Grau, Cap de Programes d'Entreteniment de TV3.

21:00 h Reconeixements a persones i mitjans de comunicació.-

- Ràdio L'Hospitalet (L'Hospitalet de l'Infant)

- Claudi Arnavat

- Canal Reus TV (10è aniversari)

- Reus Digital

- GBC Comunicació

- Joan Grífols (Ràdio TV Cardedeu)

21:30 h Clausura de les Jornades de Comunicació a Reus, a càrrec del Sr. Daniel Condeminas, director del Programa d'Impuls de la TDT Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat.


* Les VII Jornades de Comunicació reconeixeran amb un crèdit i mig de lliure configuració per a l'alumnat de les facultats de Lletres, Psicologia i Ciències de l'Educació, Econòmiques i Empresarials, Turisme i Oci i Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV).