dimarts, 12 de maig de 2009

Yann Tiersen actuarà l'1 de juliol a Reus


El músic francès Yann Tiersen obrirà el dia 1 de juliol a Reus una gira per diverses ciutats de l'Estat espanyol. Yann Tiersen actuarà a la Sala Noovo i serà l'únic concert que oferirà a Catalunya. L'actuació de Yann Tiersen està organitzada per Reusdigital.cat, Punt 6 Ràdio i la Sala Noovo, compta amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Acció Cultural i s'inclou dins la programació de Festa Major de Sant Pere de Reus. Les entrades es posaran a la venda el 25 de maig.
Yann Tiersen és conegut sobretot per ser el compositor de les bandes sonores de les pel·lícules 'Le fabuleux destin d'Amelie Poulain' i 'Good bye Lenin'. El músic francès es mostra molt interessat per la interacció de les imatges i la música, però Yann Tiersen no es considera únicament un compositor de bandes sonores.
Tiersen va néixer l'any 1970 a Brest, a la Bretanya francesa, i la seva música, difícil de catalogar, està relacionada amb el rock, el minimalisme i la cançó francesa. Yann Tiersen és multi-instrumentista i domina a la perfecció una gran varietat d'instruments, el piano, l'acordió, la guitarra, el xilòfon i molts més. De molt jove va mostrar un gran interès per la música, va estudiar en conservatoris i va actuar en diversos grups de rock de Rennes i Nantes. A finals dels anys 80, s'interessà per altres ritmes i va escriure músiques per teatre i curtmetratges.
La seva discografia és extensa, amb 13 àlbums publicats incloent bandes sonores i concerts en directe. El darrer, publicat l'any 2008, es titula 'Taberly', i és la banda sonora del film documental dirigit per Pierre Marcel, dedicat al mariner bretó Eric Taberly. El mes de setembre es preveu la publicació d'un nou disc, amb el nom de 'Dust Lane' i amb col·laboracions de Matt Eliott i Syd Matters, entre d'altres.
Després de Reus, Yann Tiersen actuarà a La Corunya, Cartagena, València i Granada.