dilluns, 8 de febrer del 2010

Voleu decidir, jo si.


reus Decideix

La Plataforma Reus Decideix, la comissió organitzadora de la consulta sobre la independència a la capital del Baix Camp, es va constituir oficialment el dia 21 de gener. En un una reunió al Centre de Lectura, que va comptar amb l’assistència de més d’un centenar de persones, es va aprovar per unanimitat tirar endavant aquesta iniciativa popular, després que el secretariat provisional exposés les propostes organitzatives.

La comissió està formada per un grup de persones de Reus que estem treballant amb rigor i responsabilitat per organitzar la consulta sobre la independència.

Dedicarem tots els nostres esforços perquè la consulta es desenvolupi amb la màxima transparència, veracitat, fiabilitat i sobretot per fomentar la participació ciutadana.

Volem incidir en la democràcia d’aquesta iniciativa: El Dret a decidir. Tenim tot el dret del món a expressar-nos lliurement i decidir cap on volem que vagi el nostre futur. Per això, volem que els reusencs que ho desitgin puguin votar si estan d’acord o no que la nació catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea.

Treballem per organitzar un referèndum amb plenes garanties, on tothom pugui i se senti lliure de votar l’opció que més li plagui.

Aquest ha de ser un referèndum que apel•li el poble i organitzat pel poble, per sobre de les dinàmiques dels partits polítics; un procés que aprofundeixi en els mecanismes de democràcia directa, en la sobirania popular.

Busquem la participació, transversalitat i pluralitat. Volem que hi hagi la màxima implicació ciutadana i de diferents sensibilitats. Ens agradaria que cap sector social, ideològic, nacional o religiós quedés al marge de la iniciativa popular i per això buscarem el recolzament del màxim nombre de ciutadans i associacions i tindrem les portes obertes per tothom.


Més informació: reus Decideix