dijous, 21 de juliol del 2011

Un dia sense riure és un dia perdut

Entrevista realitzada al "de bon matí"  de Punt 6 Ràdio i també al reus digital.cat el mes d'abril del 2011.
Tortell Poltrona  tornava a pujar a l'escenari d'un teatre amb l'estrena al teatre Bartrina de 'Grimègies', un monòleg en què Jaume Mateu parla de la mort i dels relleus vitals i generacionals des d'un punt de vista còmic. De fet, Mateu assegura que la feina dels pallassos és fer riure dels tabús, i la mort "és el més gran de tots".
Per aquesta ocació, Tortell Poltrona va reunir gran part de la seva família artística, amb el suport a escena de Claret Papiol i l'ajuda d'altres pallassos i professionals de reconeguda trajectòria com Pepe Viyuela, Chacovachi o Arcadi Oliveres. També destaca la col·laboració artística del reputat director teatre Mario Gas.
D'altra banda, Tortell Poltrona ens parla de les dificultats que encara posen els ajuntaments catalans per a la realització d'espectacles de circ i ha reclamat que hi hagi una normativa general i més clara.
Poltrona considera que molts consistoris "es protegeixen contra el circ" i aprofiten les diverses normatives locals per imposar fiances i multes. Tot i això, l'última gira de 'Circ Cric' va tenir més de trenta-dos mil espectadors. Tortell Poltrona també ens fa cinc centims de l’ONG Pallassos sense fronteres i les noves accions arreu del món de l’entitat fundada per ell mateix.