dimarts, 19 de juliol del 2011

Xerrada d'Arcadi Oliveres a l'acampada dels 'indignats' de Reus

El professor d'Economia de la UAB i president de Justicia i Pau, Arcadi Oliveres, va realitzar una xerrada als 'indignats' presents a la plaça del Mercadal durant el darrers dies del mes de maig
A la xerrada, que va rebre la presència de més de 500 persones, es va parlar sobre la indignació present a la ciutadania i l'especulació, un dels factors més importants de la crisi actual, segons el professor. Va indicar dades sobre l'especulació, la qual mou quaranta vegades més capital que el comerç global i que no hi ha cap autoritat mundial que es dediqui a controlar-la. Arcadi Oliveres va posar exemples de grans especuladors i d’entitats financeres implicades.
El president de Justícia i Pau va fer també una preu explicació de les causes de la crisi econòmica i financera actual amb les hipoteques brossa i les aseguradores, així com dels processos mercantils internacionals. Oliveres va criticar a Reus, els ERE que apliquen les empreses amb generen beneficis econòmics, i va ressaltar la importància dels immigrants en el context econòmic català i espanyol.